Friday, August 28, 2009

Luomupuuvillan ylistys

Luomupuuvillasta ei tunnu olevan enää paluuta ei-luomuun - kun on päässyt kokemaan luomupuuvillan pehmeän kosketuksen, tuntuu tehotuottu puuvilla kovalta ja koppuraiselta sen rinnalla. Erityisen selkeästi eron huomaa pienten vauvojen vaatteissa: kuopuksemme on etenkin ensimmäisinä viikkoinaan käyttänyt pääosin luomupuuvillaa ja sisarusten vanhojen ei-luomuvaatteiden käyttö pienokaisen silkinpehmeää ihoa vasten on sen jälkeen tuntunut jotenkin hurjalta... :)


Ilokseni olen monien muiden kuluttajien kanssa saanut huomata, että luomupuuvillavaatteiden tarjonta on kasvanut räjähdysmäisesti kuluvan vuoden aikana. Jokaisella halpisketjullakin löytyy omat "organic cotton" -rangensa (viherpesu- ja imagomielessä tietysti osittain, mutta mielestäni parempi sekin kuin ei mitään). Ja luomupuuvilla alkaa olla ihan oletuksena monilla merkeillä, esim. tänä syksynä tilasin historiallisen ison erän Boob-imetyspaitoja "työvaatteikseni" uudesta syysmallistosta: kuosit ja värit olivat tällä kertaa harvinaisen hyvin omaan makuuni sopivia ja kaiken lisäksi vieläpä LUOMUA!


Myös suloisia luomu-lastenvaatteita on markkinoilla pilvin pimein. Itse olen ollut tänä kesänä ihastunut tanskalaisen Serendipityn vaatteisiin, joita Suomessa myy ainoastaan Me & Mama. Helteisinä kesäpäivinä pikkuneidillä oli aivan ehdoton suosikki Serendipityn ohut, vilpoinen ja silti auringolta suojaava lehtikuosinen tunika.Aravore tarjoaa suloistakin suloisempia luomuvaatteita pienokaisille. Suomessa näitä ihanuuksia saa Yalosta, josta meillekin on talveksi tulossa ruusumyssy ja -kaulahuivi (itsenikin tekisi mieli samanlaisia aikuisten koossa...)Kuvat: http://www.yalo.fi

Ansos on tanskalainen lasten luomuvaatteisiin erikoistunut verkkokauppa, joka on täynnä toinen toistaan houkuttelevampia ihanuuksia.

 
 


Kuvat: http://www.ansos.dk

No comments:

Post a Comment