Wednesday, November 3, 2010

Hurahdus

Ensimmäistä kertaa pääsin käymään täällä. Paikka on maineensa veroinen. Puolessa tunnissa tuli kiire, läheskään kaikkea ei ehtinyt tsekata läpi. Hyllyjen täydeltä ihanuuksia, upeita värejä ja materiaaleja... voi sitä valinnan vaikeutta.

Murrettuja pastelleja ja ripaus sitä okraa.

Alpakkaa+silkkiä ja baby merinoa. Okra on kasvivärjättyä luomuvillaa.


Sateiset, pimeät illat kutsuvat. Intoa ja ideoita olisi enemmän kuin taitoa ja aikaa. Kumman addiktoivaa tuo neulominen joka tapauksessa - hommaan tartuttuaan ei sitä malttaisi jättää kesken.

 
Nalle valmistui pienelle kummitytölle.

Vaaleanpunaisia projekteja on mielessä ja työn alla seuraavaksi.

---

I had finally the change to visit Helsinki's biggest yarn shop.The place is really worth visiting. Half an hour was not enough time to explore everything - the shelves were full of perfect colors and materials. So difficult to prioritize...

I chose some subtle and soft pastels and a little snippet of ochre - mainly alpaca, silk and baby merino materials. The ochre is organic wool, dyed with natural colors.

I find myself having more ideas and inspiration than skills or time. However, knitting is addictive - after starting you just cannot put things down.

I made a teddy bear for our little goddaughter and now there are several pink projects up and coming.

13 comments:

  1. Eiks ookin mahtava paikka ♥
    Mulla loppuu siellä aina aika kesken, ihan sama miten paljon aikaa varaan. Nyt olen lankaostolakossa, pitää ensin vanhat työstää pois. Aiheutit tosin nyt pastelli-himon ;)

    Ihan tuo nalle ja niin kauniissa paketissa!

    ReplyDelete
  2. I just decided to start knitting again as well... but I am not sure to find such a good shop here!
    How did you do the teddybear? very difficult?
    love the colours you picked!

    ReplyDelete
  3. anana: Kiitos! Jostain luin, että pari tuntia pitäisi varata aikaa ja siksi en ole tuolla aiemmin käynytkään kun tuntuu että sellaista "tyhjää" slottia ei koskaan löydy....

    Paul&Paula: I am sure that you have nice shops there... much more variety than we have here. :) The teddy bear was from book "Simple knits for cherished babies" ("Neuleita kullannupulle" in Finnish) by Erica Knight. Not very difficult as I was able to do it (I am able to do just simple and easy handicrafts, not very complex ones).

    ReplyDelete
  4. Mä en ole koskaan käynyt, joudun ehkä nyt käymään, tosin mäkin olen lakossa ennen kuin varastoa tyhjennetty :)

    ReplyDelete
  5. Kauniit värit langoissa! Ja suloisia neulomuksia. Oon kanssa miettinyt jos alkaisi taas neulomaan, mutta kun on niin monta projektia menossa muutenkin....
    Okra viehättää (pienenä määränä, neuletakki lapselle tai jotain), mutta en osaa käyttää sitä silti.
    Nalle on tosi söpö!

    ReplyDelete
  6. Ihania värejä! Toi okra on mun tän syksyn lempparitehosteväri. Mä en oo vielä kuullutkaan moisesta Lankamaailmasta, kiva ku vinkkasit. Tosin en kyl tiedä kerkeänkö sinne milloinkaan :(.. Onks sul tolle söpöliini-nallelle joku ohje? Haluaisin kokeilla sellaisen tekemistä, mut en tiedä osaisinko.

    ReplyDelete
  7. -Anni-: hyvä periaate! Mulla on myös pari keskeneräistä ikuisuusprojektia kesken mutta tulipahan nyt taas lisää lankoja hommattua. Onhan tässä koko pitkä talvi aikaa!

    Vintage living: sama juttu täällä, liikaa projekteja menossa. Pitäisi priorisoida... Pienessä määrin okra viehättää täälläkin.

    Elisa: Toi Lankamaailma on ollut varmaan pari vuotta Ogelissa. Paljon olen kuullut siitä puhuttavan, mutten ennen käynyt. Nallen ohje löytyy siis Erika Knightin Neuleita kullannupulle -kirjasta. Mulla pitäisi olla se sähköisessä muodossa jossain, mutten nyt muista missä. On kyllä auperhelppo tehdä kun mäkin osaan! Pieniä osia vaan kudotaan, ommellaan ne yhteen ja täytetään.

    ReplyDelete
  8. Minun lempilankakaupat on Menita ja Priimaa. Ogelin kauppa on valtava, mutta jotenkin ainakin silloin, kun siellä kävin tuli liian tehtaanmyymäläfiilis. Langat pitää tarjoilla muualta kuin pahvilaatikoista! :D Mutta tuo okra lanka alkoi kyllä houkuttelemaan valtavasti. Minulla on kyllä lankaa neulottavaksi, vaikka seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi, joten taidan siirtää reissun vielä myöhemmälle...

    ReplyDelete
  9. Ihana blogi sulla! Selailin melkeen kokonaan läpi ja kirjauduin lukijaksi, että löydän tänne toistekin. Aivan ihastuttavan lankalajitelman olet löytänyt. Pakko kai tässä on itsekin pukea lapset sadevaatteisiin ja lähteä lankaostoksille..

    ReplyDelete
  10. Ihania lankoja! Tuolla on kyllä melkein pakko käydä. Varsinkin tuo käsinvärjätty ekolanka kiinnostaisi.

    Söpö paketti!

    ReplyDelete
  11. Jonna: Totta, eihän tuo tosiaan mikään pieni luksus-lankaputiikki ole, ennemminkin tosiaan varastomyynti/tehtaanmyymälä. Menitassa itsekin kävin aiemmin, nykyään ei tule käytyä kovin usein mutta ihana paikkahan se on. Tuolla Nordiassa oli kiva ylläri että ostoksen kaupanpäällisiksi sai valita ylimääräisen kerän lankaa :)

    Sunna, tervetuloa ja kiva kun viihdyit! Tervetuloa toistekin!

    MammaMia: kannattaa käydä! Noita kasviväreillä värjättyjä alpakkalankoja oli tosi paljon muissakin ihanissa väreissä.

    ReplyDelete
  12. Mäkin lähdin kerran täältä Tammisaaresta tonne lankakauppaan, vaikka mulla ei nykyään ole edes koskaan aikaa kutoa! Pari tuntia meni ja olisin voinut olla kauemminkin, mutta meni kiinni... Ihan reippaasti tuli kotiinviemisiä :o)

    ReplyDelete
  13. Ihania värejä!
    Vaaleanpunainen ja okra käy mun mielestä myös ihanasti yhteen.
    Vähän vanhaan ihanaan Cecilie Westh- tyyliin.
    Voi, kun minäkin osaisin neuloa!

    ReplyDelete