Friday, August 20, 2010

Kerhotossujen aikaan / Time for soft leather shoes

Tähän aikaan vuodesta on jo muodostunut jo traditioksi ajatella kerhotossuja. Tällä hetkellä sellaisten tarpeessa oli ainoastaan pienimmäinen, joka myös jo odottaa perhekerhon alkua innokkaana!

Jostain syystä olen tykästynyt pienimmän pojan vaatetuksessa erityisesti lentokone-aiheeseen, vaikka lentäminen ei tällä hetkellä erityisen muodikasta olekaan. :) Ylimpänä kuvassa olevat Starchildin lentokonetossut Tohvelisankarista olivat olleet haaveissa jo pitkään, mutta kuinka ollakaan, muitakin houkuttelevia kilpailevia vaihtoehtoja tuli vastaan...

Ylhäältä alas:
Starchild / Tohvelisankari
Bellio / Gredelin
Mini A Ture / Prinsessebutikken


Starchildeissä houkutteli Tohvelisankarin elokuun tarjous - kaikki tossut  21,90€.
Ensi mielikuva Bellioista oli "plääh, taas tätä inflaation kärsinyttä tähtikuosia", mutta silti näissä oli sitä jotain.
Mini A Turet miellyttivät eniten ulkonäkönsä puolesta - värit ja pelkistetty lentsikka ovat aivan ihanat!

Pitkään pähkäiltyäni valitsin Belliot - tietty ajattomuus ja hillityt värit näissä kiehtoivat. Viherpesua tai ei, lopullisen sysäyksen päätökselle antoi kuitenkin myyntipuhe Gredelinin (aivan ihastuttava putiikki muuten, miksi en siihen ennen ole törmännyt?) sivuilla:


"Bellion laadukkaat tossut on valmistettu kasviparkitusta nahasta ja ne ommellaan käsin Ruotsissa. Nahka ei sisällä kromia tai muita haitallisia aineita. Ne ovat kompostoitavat, sopivat herkälle iholle ja niiden valmistuksella on minimaalinen ympäristövaikutus." 

Suloisia Bellioita löytyy lisääkin Gredelinin sivuilta:


---
Ja ei-suomenkielisten lukijoiden iloksi tästedes lyhyesti samma på engelska / For you non-Finnish readers, from now onwards I'll try to make a short English summary too at the end of each post

At this time of the year, it's time to think about soft leather shoes. My youngest son needed one pair of them, and I went on to explore different options. For some reason, I tend to prefer aeroplane prints and figures in his clothing, although flying is not so trendy nowadays.

I've been dreaming about Starchild shoes for a long time, but now I found a couple of other options too. I ended up in ordering Swedish Bellio shoes (in navy blue with a star) from Gredelin, a lovely Finnish shop. They are stylish and timeless, and one big motivation to make this purchase decision was the marketing: Bellios are hand-made in Sweden, toxic chemicals etc. are not used and they are biodegradable. Greenwash or not but I like them a lot!

5 comments:

 1. Meillä myös ajankohtainen aihe. Meinasin siitä postatakin...Pojalla on ollut Tohvelisankareiden tossut ja tytölle pitäisi jotkut kivat vielä löytää. Tip Toe Joet ovat olleet meidän suosikit vauvasta asti mutta kokoja saatavilla vain 24 asti:( Nyt pitäisi jostain ennen kerhon alkua jotkut söpöt löytää. Petit by Sofie Schnoorit on vahvoilla ja nyt kysyisinkin, kun teilläkin ymmärtääkseni sellaiset on, että ovatko hintansa väärtti?

  ReplyDelete
 2. MammaMia, meillä on vain yhdet PbSS:n sisätossut, joita ei olla vielä otettu edes täysin käyttöön (tilasin keväällä ja tulevat nyt syksyllä tytön kerhotossuiksi) joten ikävä kyllä käyttökokemusta ei vielä juuri ole. Yhdet kengät kyllä löytyy ja niihin ollaan oltu tyytyväisiä :)

  ReplyDelete
 3. they are all very cool, love the colours... and stars are always good :)

  I noticed the english summary...

  Love from Amsterdam
  xxx

  ReplyDelete
 4. Hienoihin päädyit. Mua himottais ne sofiet, mutta leksussa meillä on jo kengät joten silloin tällöin olevaan sisäjuhlakäyttöön, hmm

  ReplyDelete
 5. Paul&Paula, yes, stars ARE nice, although they are everywhere nowadays :)

  -Anni-, tutulta kuulostaa... ehkä voit ostaa isompaa kokoa varastoon?

  ReplyDelete