Tuesday, April 13, 2010

Lastenvaatekauppoja Nizzassa

Keräilin tähän postaukseen vinkkejä Nizzan lastenvaateputiikeista, koska googlettamalla aiheesta löytyy harmillisen vähän minkäänlaista tietoa.

agnes B.  
17 rue des Ponchettes
Söpöjä pikkuruutuja ja tähtiä raikkaissa väreissä. Jonkin lähteen mukaan täältä löytyisi myös jonkinlainen "miesparkki". Sisällä en päässyt piipahtamaan  - oli suljettu kun kävelimme tästä ohi ja toistamiseen ei tullut enää liikuttua samalla suunnalla.


Bebe Inedit
5 rue Alphonse Karr
Vaatteita, tarvikkeita ja huonekaluja vauvoille. Koot näyttivät niin pikkuisilta, että tällä kertaa ei tullut poikettua :)


Bonpoint
5 rue Paradis
Tyylikäs ja houkutteleva putiikki, jossa syötävän suloisia, mutta hintavia vaatteita. Vauvan paitojen hinnat noin 60-150€ välillä. (Pakko mainita tarkemman tutkistelun osoittaneen, että hinnoista huolimatta vaatteet on teetätetty maassa, jonka parhaimmassakin tehtaassa palkka on niin kehno, että ei riitä edes minimitoimeentuloon. Myyjä ei osannut englanniksi kertoa, kun kyselin, miten tuotantoprosessia valvotaan tai millaisia corporate social responsibility- aktiviteetteja yrityksellä on.)

9, Rue de la Boucherie
Pikkukauppa vanhassa kaupungissa. Leluja, asusteita, vähän myös vaatteita. Mm. Elodie Detailsin myssyjä näkyi valikoimissa.
 
Comptoir les Cotonniers
9 rue Massena
 Pääasiassa naisten, mutta myös isompien tyttöjen vaatteita.


Custo Barcelona
rue Sainte-Reparate

CB:n ikkunassa näkyi niin ikään lasten vaatteita. Liian raflaava merkki meidän makuun, joten tällä kertaa ei tullut piipahdettua sisällä.


Galeries Lafayette 
6 avenue Jean Medecin
Pieni Lafayette, jossa ei kovin kummoiset valikoimat merkkien suhteen. Kenzoa valikoimissa kiitettävästi, samoin suloista Tartine et Chocolatia.


Jacadi
rue de Liberte
Kolme vuotta sitten kävin viimeksi Jacadin myymälässä ja totesin, että eivät ole meidän tyyliä. Näin ne ajat muuttuvat - nyt olisi tyhjäksi voinut ostaa koko kaupan. Ihania, ihania seilori- ja Liberty -kuoseja yhdistettynä -20-30% aleen - miinuksena tuotanto halvan työvoiman maissa. Ikkunassa sattui tällä kertaa olemaan mammavaatteet esillä.


La Boutique des Enfants du Nepal
34 rue Centrale
Sekava ja hauskasti pörhistynyt putiikki vanhan kaupungin sivukadulla. Tuotto menee Nepalin lasten koulunkäynnin tukemiseen. Suurin osa vaatteista oli aivan liian "etnisiä" meille, mutta hillitympiä yksivärisiäkin löytyi penkomalla joukosta ja kannatuksen vuoksi ostinkin pikkupojalle yksivärisen mustan kurta-tyyppisen paidan.

Petit Bateau
13, rue Massena
Galeries Lafayette
PB:lla on oma putiikki rue Massenalla sekä osasto Galeries Lafayettessa. Perinteistä ranskalaista tyyliä, raikasta ja pirteää.
5 comments:

 1. Suloisia kauppoja. En tiennytkään että Custolla on nykyään lastenvaatteita myynnissä. Bonpointilla on kyllä suolaiset hinnat, harmi jos vaatteet teetetään hikipajoissa : (

  ReplyDelete
 2. Viime kesänä törmäsin Englannissa tuohon Comtoir les Cottoniers kauppaan, ihastuin, varsinkin kun heillä oli ale. Ostin itselleni harmaan tunikamekon ja tyttärelleni mekon täksi kesäksi.

  ReplyDelete
 3. Kiinnostaa tietysti mitä teille kotiutui?

  ReplyDelete
 4. Roosa, mä muistelisin, että Barcelonassa olisin nähnyt Custon lastenvaatteita myös. Ei tosin kovin pieniä kokoja vaan ehnemmän koululaisille/teineille.

  Minna, olivat tosiaan kivoja, minäkin tsekkasin pikaisesti valikoimat ja vaikuttivat ihan mukavilta.

  -Anni-, niistä kotiutuneista olisi tarkoitus postailla myös :)

  ReplyDelete
 5. Houkuttelevan näköisiä liikkeitä. Jään odottamaan niitä teidän löytöjä...

  ReplyDelete