Wednesday, April 21, 2010

Cycle Chic

Pyöräilykausi on alkanut! ♥ Itsekin pääsen taas lähes parin vuoden tauon jälkeen pyörän selkään. Kuopus sai turvaistuimen ja viime lauantaina tehtiin ensimmäinen retki koko perheen voimin peräkärry + turvaistuin -kombinaatiolla.

Tunturi tuo tänä vuonna markkinoille nostalgisen Ponin, jollainen meillekin on 16-tuumaisena lähiaikoina kotiutumassa. Ponin markkinointikampanja on mielestäni todella hyvin onnistunut. Mainosten väri- ja kuvamaailma on suoraan omasta lapsuudestamme, samoin tekstit, joissa muistellaan nostalgisia pyöräretkiä ja lapsuuden kesiä:

"Menimme isän kanssa kioskille, ja sain valita 5 pennin irtokarkkeja ihan itse. Samana päivänä isäni päästi otteensa Ponin takaritsasta - ja hyvä niin. Onnistumisen riemu oli huumaannuttava tunne."

 "Kesät olivat silloin aurinkoisempia ja uimaan ajettiin kavereiden kanssa tietysti Ponilla. Eväänä oli lauantaimakkaraleipiä ja kolmiomehua, paitsi Teijalla oli aina merkkareita."
 Muumi-ensipyörä siirtyy perintönä siskolta pikkuveljelle:
Kuvat: Tunturi


Pyöräily on paitsi ekoa, nyt myös tyylikästä. Maailmalla jylläävä Cycle chic- villitys (ks. esim. Los Angeles, Köpis, Lontoo, Belgia, Unkari, Eesti..) on noteerattu Suomessa myös mm. Tunturilla.

"Kaupunkipyöräilyn cycle chic -trendi yhdistää tyyliä ja ekologisuutta, ja Keski-Euroopassa hitiksi noussut suuntaus on rantautumassa myös Suomeen. Vaikka pyöräillessä saa hyötyliikuntaa, cycle chic -trendissä korostuvat enemmän liikkumisen vapaus ja oman persoonallisuuden esilletuominen. Liikkumisen muoto edustaakin nyt pelkän paikasta toiseen siirtymisen sijaan omaa elämäntyyliä.
– Kaupunkipyöräilystä on tullut relevantti ja hauska tapa liikkua paikasta toiseen nopeasti. Fillarointi on paljon muutakin kuin vain liikuntamuoto, eikä tyyliä tarvitse unohtaa toiminnallisuuden nimissä. Näppärän kaupunkipyöräilyn avaintekijät ovat tarkoituksenmukainen pyörä ja vaatteet, varusteet kuten kypärä ja pyörälaukku sekä tietysti riittävät pyöräilyreitit, kertoo Tunturin markkinointipäällikkö Mirva Lehtonen.

Tunturi tuo kevään markkinoille uusia kaupunkiajoon soveltuvia pyöriä, joissa ajo-ominaisuuksien lisäksi korostuu yksilöllinen ulkonäkö. Runkojen muotokieli on sulava, ja runkovärit hehkuvat täyteläisinä metallisävyinä. Valittavana ovat myös esimerkiksi nahkaiset tai klassisen ruutukuvioiset kädensijat sekä istuin. Kokonaisuuteen sävytetyt renkaat viimeistelevät ilmeen.
– Pukeutumisoppien kulmakiviä ovat tyyliin sointuvat laukku ja kengät, mutta todellinen fashionista ulottaa yksilöllisen tyylinsä perusasusteita pidemmälle. Kevään pyörämallistosta löytyykin käyttäjänsä tyyliä täydentäviä pyöriä räiskyvän värisistä katseenvangitsijoista aina naisellisen herkkiin tai kansallisromanttisiin retropyöriin asti, Lehtonen luettelee." (Umami.fi)

Esim. täältä ja täältä voi käydä hakemassa tyylivaikutteita pyöräilyyn lasten kanssa. (Kypärättömyydestä tosin ei kannata ottaa oppia - se kun tuntuu ikävä kyllä olevan normi monessa maassa).

4 comments:

 1. Tuo punainen poni on ihana! Tulipas tämä postaus hyvään saumaan, kun pampulalle tarvitsisi kunnon pyörä hankkia. Hyvä väri myös siltä kannalta, että tällä kelpaisi sitten piiperönkin aikanaan ajella.
  Onko tietoa hintatasosta? Jostain syystä en saa noita tunturin sivuja toimimaan.

  ReplyDelete
 2. Huomenna taitaakin olla Earth Day niin pyöräilyhän sopii siihen teemaan loistavasti! =)

  Poni-pyörän huolisin kyllä mielelläni (tai Jopon)!

  ReplyDelete
 3. Emmi, 12-tuumainen on 169€, 16-tuumainen 199€ ja 20-tuumainen 249€. Aikuisten 1-vaihteinen 349€ ja 3-vaihteinen 399€. (Mulla on toi printtikatalogi tässä nenän edessä niin siitä katsoin). Meille on tulossa juurikin punainen :)

  MrsAgatha, niinpä tosiaan onkin :) Poneissa oli muuten kivoja värejä aikuisillekin: Jambon ruskea, Floran vihreä, huulipunan pinkki tai sinitarran harmaa :)

  ReplyDelete
 4. Oih, ihanan nostalgista! Mulla oli vaaleansininen poni:) Nyt ostettiin pojalle musta Nopsa, ku muut värit oli jo loppu;(

  ReplyDelete