Thursday, March 18, 2010

Vaipparumban pyörteissä

Marika oli postaillut vaipoista ja itsellänikin tämä on ollut jo pitkään suunnitelmissa. Kestovaippoja kun löytyy nykyään kattavasti jokaiseen makuun sekä käytettävyyden että ulkonäön osalta.

 Villit Nakkikoirat by Tiia Vanhatapio / Myllymuksut

Useamman vaippailijan kanssa on tullut huomattua, että eri lapsilla toimivat erilaiset vaippasysteemit, ja myös omat mieltymykset muuttuvat. Tiettyjä perussuosikkeja on kuitenkin säilynyt käytössä.

Ihan ehdottomaksi ykköseksi meillä on osoittautunut niinkin alkeellinen vaippailusysteemi kuin harsot. Aikoinaan neljä vuotta sitten hankitut, päivittäin pestyt ja kovalla käytöllä olleet Ruskovillan harsot ovat vain parantuneet vanhetessaan ja edelleenkään mitään käytön jälkiä niissä ei näy. Harsot ovat myös monikäyttöisiä: osa harsoista on meillä allokoitu talouspaperin ja ruokalappujen korvikkeiksi, pukluräteiksi, nenäliinoiksi ym. - harsot käyvät vaikka mihin!

Meillä harsoa vaippana on käytetty pienen vauvan kanssa origamitaitoksella ja siinä päällä on usein ollut villahousut. Isommalla lapsella harso on ollut käytössä pötkönä joko PUL- tai villakuorten kanssa. Valmiiksi kuoren sisään sujautettu pötkövaippa on kuorineen mielestäni yhtä helppo ja nopea pukea päälle kuin kertis :)

Iguleen applikoidut IguVillat ovat suloisia, uniikkeja villakuoria.

Harsot ovat meillä pääosin kotivaippoja, reissuissa ollaan menty taskuvaipoilla. Yhdenkoon taskuvaippoja suosin ehdottomasti, helpottaa elämää kun ei tarvita eri vaippoja eri kokoisille lapsille. BumGenius oli suosikki pitkään, mutta parin vuoden aktiivikäytön jälkeen tarrat ja kuminauhat menivät niin huonoiksi, että aloin etsiskellä nepparillista yhden koon taskuvaippaa uudeksi "luottovaipaksi". Näin löytyivät Blueberryt.


Nämä hankittu jo viime kesänä, mutta kuosienkin puolesta edelleen suosikkeja :)

Blueberryt ovat meillä olleet käytössä nyt suunnilleen vuoden päivät ja ainakaan vielä en ole löytänyt pahaa sanottavaa. Kuositkaan eivät ole hullumpia  ;)

Tyttömäisempiä kuoseja: Bummiksen pul-kuori ja Myllymuksujen tasku (tällä hetkellä molemmat käytössä pojilla)


Army-kuosia ja retronorsua by Blueberry ja Myllymuksut

2 comments:

 1. Meillä tykätään kanssa Blueberryistä, meillä on kaikki sivunepillisinä, kun joudun aina vaipat pukemaan "vauhdissa" seisovalle lapselle :).

  Mustavalkoista nakkikoiraa löytyy kanssa meiltä, makea kuosi!

  ReplyDelete
 2. Minä löysin taskuvaipat vasta siinä vaiheessa, kun kuopus oli jo melkein kuiva. Nyt pian (toivottavasti) syntyvälle vauvalle olen kyllä hankkinut joitain Fuzzeja ja muutaman muun. Kaikki vaipat on löytynyt näppärästi ja edullisesti kirpputoreilta.

  Meillä edellisien vaipatettavien kanssa suosikit on olleet CuddleBunsit ja villahousut, ihan pienellä harsot. Katsotaan millaiset systeemit pääsee käyttöön tulevan vauvan kanssa suosikeiksi.

  Kiva postaus. Täytyykin tutustua noihin teidän lemppareihin tarkemmin.

  ReplyDelete