Thursday, September 10, 2009

I have a dream

Minulla on unelma (suhteellisen epärealistinen sellainen), että jonakin päivänä lasten kantaminen olisi yhteiskunnassamme niin normaalia ja yleistä, että myös kantovaatebisnes heräisi kukoistamaan: että kauniit, tyylikkäät kantovaatteet olisivat itsestäänselvyys ja vaihtoehtoja olisi markkinoilla pilvin pimein, niin ettei tietäisi mistä valita.

Meillä vauvoja on kannettu myös talvisaikaan ja ensimmäisen talven ulkovaatteiden päällä kantamista kokeiltuani olen kokenut kantotakin kätevämmäksi. Pitkään eri vaihtoehtoja pähkäiltyäni päädyin kotimaiseen  Myllymuksujen Maijat -takkiin, joka onkin ollut ulkoiluun ja Helsingin talviin juuri passeli - lisäfleecen kanssa riittää hyvin kovillakin pakkasilla, kun on vauva takin sisällä lämmittäjänä. <3

Kun on vuosikaudet tottunut käyttämään useita erilaisia takkeja ja vaihtelemaan niitä fiiliksen mukaan, on yhden ja saman takin käyttäminen läpi talven välillä melko tylsää. Etenkin, kun takkini on -  huolimatta siitä, että se on yksi vähiten telttamaisista markkinoilla olevista kantotakeista - suhteellisen "ulkoilutakkihenkinen", niin esimerkiksi kaupunkireissulle sitä kieltämättä kaipaisi jotain aavistuksen verran fiinimpää takkia päälleen.

Mamajacketia harkitsin vakavasti jo esikoisen vauva-aikana, mutta koska hakusessa oli suht monikäyttöinen ja myös ulkoilutakiksi sopiva takki, niin hankinta jäi sillä kertaa. Nyt olen alkanut harkita sitä uudelleen, sillä edessä olevaan pitkään ja harmaaseen talveen kaipaisi jotakin vaihtelua myös oman pukeutumisen suhteen ja villakangastakki olisi siihen ihan kiva lisä. Ainakin mainoskuvien perusteella kyseinen takki vaikuttaa ihan kivalta:
Kuvat: http://www.kestovaippakauppa.com

Mutta edelleenkin haaveilen maailmasta, jossa naisten vaatebisnes näkisi pääasiallisena kohderyhmänään myös muut kuin lapsettomat sinkut. Hillitön, megalomaaninen bisnes joka suoltaa joka sesonki järjettömän määrän ihan jokaikiseen tyyliin ja makuun sopivia vaatteita kauppojen hyllyille - vaatteita, joista suurin osa ei ole mitenkään yhteensopivia raskauden, imetyksen tai kantamisen kanssa. Muoti- ja vaateindustryn naiskäsitys tuntuu kieltämättä välillä aika rajoittuneelta kaltaisestani kuluttajasta, jonka vaatevalintoja nämä em. kriteerit ovat viimeiset vuodet määrittäneet ja yhä määrittävät. :) Vaikka mistään radikaalista muutoksesta haaveileminen lienee epärealistista haihattelua monestakin syystä, haluaisin kuitenkin esittää vaatevalmistajille vienon toiveen: tehkää asialle edes jotakin! Vaikka jonkinlaista co-brändingiä, kantovaatevalmistajien ja muiden vaatevalmistajien yhteistyötä, niin että molemmat voisivat tuoda yhteistyöhön mukaan omaa core-osaamistaan ja luoda täydellisiä, kuluttajien tarpeisiin kaikin puolin vastaavia tuotteita.

2 comments:

  1. Tosi tyylikäs takki. Tuli muuten mieleen, että ekologisen ja taatusti persoonallisen kantotakin voisi saada teettämällä ompelijalla pelkän paneelin johonkin muuten miellyttävään takkiin. Etupaneelin luulisi olevan poc, takapaneelia en ole ikinä edes livenä nähnyt, joten siitä en oikein tiedä...

    ReplyDelete
  2. Joo, aika monet ompelutaitoisethan tekee noita paneeleja itse ja lisää olemassaolevaan takkiin. Mulla ei siihen (ompeluun siis) varmaan kyvyt riittäisi :( Käytännössä ainakin tuohon mun Maijoihin käy sama paneeli eteen ja taakse.

    ReplyDelete