Saturday, January 9, 2010

Unelmanpehmeää villaa

Tänään kävimme tytön kanssa kahdestaan shoppailemassa ja kahvittelemassa. Reissulta löytyi aivan ihanaa pehmeää villaa suloisissa väreissä: Kinderitin bolero -40% -alehintaan sekä kolme kerää Rowan Lima-lankaa (84 % baby-alpakkaa, 8 % merinovillaa, 8 % nailonia). Aikeissani on tehdä pikkupojalle suloiset henkselihousut, jotka bongasin sattumoisin uudesta Moda-lehdestä - kenties vähän turhan kunnianhimoinen projekti, vaan pakko on yrittää, koska tuo lanka on vain niin syötävän suloista ja pehmeää.5 comments:

 1. Oi mitä lankaa, varmaan tulee ihanat housut pojulle. Eikä bolerokaan oo yhtään hullumpi:)

  Ps. Edellisen postauksen vaihtoehdoista ylin oli ehdottomasti paras. Ihanan tyttömäinen "leikkaus"...

  ReplyDelete
 2. Samaa lankaa hipelsin eilen lankakaupassa, mutta jätin sitten kuitenkin ostamatta,

  ReplyDelete
 3. Anna, oletko nähnyt sitä Modan ohjetta? Itselleni tämä on aika haastava projekti ja tarvitsisin vähän ohjeiden tulkinta-apua for dummies...

  Siinä ohjeessahan lankana oli Debbie Blissa Baby Cashmerino ja muistaakseni 3-3,5 -puikot suosituksena. Isoin koko oli kuitenkin 68/74, ja pojalle pitäisi olla jo isommat (about 80-86 luokkaa), joten mietinkin että toimiiko jos/kun teen 68/74 -koon ohjeistuksen mukaan tällä paksummalla Rowanin langalla, jolle suositellaan vitosen puikkoja? Maalaisjärki ainakin sanoo että silloin housuista tulisi luonnollisesti isommat.

  ReplyDelete
 4. En oo vielä lukenu uutta Modaa ja koitin eilen (ku luin sun postauksen:)) ettii ko. mallia netistä, mut ei löytyny.
  Kuulostaa kyllä, että noilla suosituksilla vähintään toi kokoero syntyis. Vertaamalla valmiisiin sopivankokoisiin housuihin ainakin pituutta on helppo modata työn edetessä.

  Ja ainahan voi tehdä mallitilkun ja laskeskella siitä uudet silmukka- ja kerrosmäärät. Se vaan on niin so boring:)

  ReplyDelete
 5. Minä myös näin ohjeen ensin tuossa naapurissa :) ja yritin heti googlettaa mutta kun ei mitään löytynyt niin H ystävällisesti kopioi ohjeen mulle.

  En tiedä osaanko mä tehdä mitään mallitilkkua ja laskentaa. Helpointa vaan varmaan tehdä ihan ohjeen mukaan ja katsoa mitä syntyy, siinä taitaa olla haastetta ihan kylliksi :)

  ReplyDelete