Tuesday, November 10, 2009

Joulukeräyksiä

Joulu tekee hissun kissun tuloaan. Monella meistä kaapit pursuavat vaatetta, kirjoja, leluja... Tasan eivät mene asiat ja vielä paljon enemmän on niitä, joilta puuttuu. Ylimääräisille, nurkissa pyöriville tavaroille löytyy takuulla tarvitsevia käyttäjiä - joko omasta lähipiiristä, tai sitten vähän kauempaa.


Meidän perheen näköinen lahjapaketti ;-)

Erilaisia joulukeräyksiä järjestetään tänäkin vuonna useita, tässä muutamia:

Vita Karlan tarkoituksena on edistää Venäjän Karjalan sairaaloihin hylättyjen lasten ja varattomien perheiden henkistä ja fyysistä hyvinvointia sekä pyrkiä parantamaan heidän elämänlaatuaan. Tällä hetkellä kerätään mm. erilaisia kestovaippoja, leluja, kuvakirjoja, kantovälineitä ja äitiys- ja imetysvaatteita, tarkempaa tietoa löytyy täältä.

Joulupuu -keräys on Suomen Nuorkauppakamareiden järjestämä, tänä vuonna pk-seudulla keräyksiä näkyy olevan Espoossa ja Vantaalla. Tämän keräyksen kautta voi tukea vähävaraisia lapsiperheitä kotimaassa.

Perinteeksi muodostunut Pelastusarmeijan Joulupatakeräys järjestetään 16.-23.12.

Haastanpa muutkin lukijat näin joulun alla käymään läpi lastenvaate- ja leluvarastojaan ja miettimään, voisiko jotain kenties luovuttaa eteenpäin tarvitseville. Myös vinkkejä ja ideoita muista vastaan tulleista joulukeräyksistä saa jättää kommenttilaatikkoon. :)5 comments:

 1. Hei ja kiitos blogista. Hyvä paikka lahjoittaa vaatteita ja leluja on myös ensikodit, niitä löytyy ympäri Suomen. Olen itse sinne vienyt lähes kaiken (ehjän ja siistin)ja hyvin kelpaa. Ensikodeissa asuu perheita jotka eivät esim. nuoren iän tai vaikean tilanteen takia pärjää täysin itsenäisesti. Oman paikkakunnan yhteystiedot löytynee netistä.
  Myös Vaaka ry järjestää monenmoisia keräyksiä. Lisäksi oman seurakunnan diakoniatyöntekijään voi ottaa yhteyden, hän tietää varmasti monia avuntarvitsijoita.

  ReplyDelete
 2. Kiitos kivan aiheen esilletuonnista. Lisätietona sen verran, että Nuorkauppakamaerin Joulupuu-keräyksen tarkoituksena on antaa jokaiselle lapselle paketoitu lahjapaketti. Eli siis uusi tavara, vaate tai lelu. Eli jos on käytettyjä vaatteita tai leluja tms. niin ne kannattaa viedä muihin keräyksiin.

  ReplyDelete
 3. Voisiko esim. naapureiden tai tuttujen kanssa järjestää "vaihtotori": lapset saisivat ottaa muiden lasten tarpeettomia leluja ja vaatteita ikäänkuin joululahjaksi? Omat lelut saattaa joskus ruveta tympimään, mutta toisten lasten lelut ne jaksaa kiinnostaa aina.

  Monesti oon miettinyt, että voisin joillekin tuttujen lapsille antaa joululahjan, mutta aina se on jäänyt, kun en tiedä, mitä tarvitsisivat enkä ole turhaan halunnut leluja tms. mennä ostamaan. Toisaalta taas meidän tarpeettomia leluja en jaksaisi kirpparille viedä.

  Tällä vaihtojutulla saisi kaksi kärpästä yhdellä iskulla: omia rojuja pois ja joululahjoja muille. Plus kolmas kärpänen: vähäksi aikaa uutuuden viehätystä ja tekemistä omillekin lapsille!

  Vai voiskohan vaihtoja tehdä blogienkin kautta? ;)

  ReplyDelete
 4. Kiitos kaikille vinkeistä!

  marja, tuon seurakuntien diakoniatyön unohdin mainita, se on kyllä hyvä kanava. Ainakin ruoka-apua (kuiva-ainelahjoituksia) ottavat vastaan; viime vuonna kuulemma tarvitsijoita oli paljon ja nyt ei tilanne varmaan ole yhtään helpottanut, pikemminkin päin vastoin :(

  Vaaka ry:lle voi näköjään tällä hetkellä lahjoittaa tilkkupeittoja ja uusia villasukkia ainakin www-sivujen (www.vaaka.org) mukaan. Isoja vauvakassikeräyksiä ei tällä hetkellä ole käynnissä.

  sanna: Tosiaan, unohtui mainita että Joulupuu-keräykseen otetaan vain uusia leluja, ei käytettyjä siis. Kiitos tarkennuksesta.

  kte: Vaihtarit kuulostavat hyvältä idealta, itse olemme kaveriporukalla järjestäneet mm. lasten- ja naistenvaatevaihtareita. Täällä Helsingissä Kumpulassahan on pari kertaa järjestetty ihan sellainen virallinen lelunvaihtopäiväkin "tuo tullessas, vie mennessäs" -periaatteella.

  ReplyDelete
 5. Heh, mä kun luulin keksineeni jotain ihan uutta! :)

  ReplyDelete