Thursday, June 3, 2010

Uusitähti

Ennätin piipahtaa eilen Helsinkiin avatussa Uusitähdessä pikaisesti juuri ennen sulkemisaikaa. Ihana putiikki täynnä kauniita vaatteita ja kenkiä.

Kuva: Uusitähti, Turku
(oma kamerani päätti tiltata juuri ennen liikkeeseen saapumista)

Kaikkein kauneimpia olivat tietysti Bonpointit sekä täällä jo vilahtaneet Unisan ballerinat.

Uusitähden oma juhlavaatemallisto on täysin kotimainen ja ommellaan Suomessa. Etenkin tyllimekot olivat kivoja.

kuva: Uusitähti

Ennätin myös vähän kysellä ja vaihtaa ajatuksia mietityttämään jääneestä Bonpointin tuotannosta Intiassa. Heillä on siellä kuulemma omat tehtaat, joita valvotaan tarkkaan. Ihan hyvä homma, mutta tuohon hintaan luulisi, että vaatteet pystyttäisiin teettämään myös muualla kuin halpatuotantomaissa jäämättä pahasti tappiolle. Hinnan vastineeksi näin kuluttajana sitä myös odottaisi jonkinlaista reilun kaupan sertifiointia tai selkeää, konkreettista näyttöä yritykseltä siitä että työntekijöiden palkka ja työolot varmasti ovat asianmukaiset.

Joka tapauksessa onnea ja menestystä upealle putiikille!

5 comments:

 1. Itse en ole vielä ehtinyt uudessa liikkeessä käymään. Ehkäpä lauantaina pääsen :-)

  Kun jonkun hiukan kalliimman merkin halpatuotantomaassa teettetyistä tuotteitsta keskustellaan myyjien/maahantuojien kanssa, aina tuntuu olevan ihan selvää se, että tehtaat on valvottuja ja niissä on hyvät työskentelyolosuhteet. Minua se ei pahemmin vakuuta, hyvä jos vakuuttaa sertifikaatitkaan. Silti olen ehdottomasti sertifikaattien puolestapuhuja.

  Onko Kid Kidin made in China tuotteet tehty sertifikaatin ansainneessa tehtaassa? Entäs Camperin halpatuotantomaissa tehdyt kengät? Pitääkin selvittää, kunhan on aikaa.

  ReplyDelete
 2. ester, saman ilmiön olen huomannut ja itsekään en oikein usko, jollei mitään konkreettisia todisteita ole... Markkinointipuheenahan voidaan kuluttajille vakuutella mitä vaan, mutta ei voida olettaa sen menevän ainakaan kaikille läpi. Samaa olen muuten miettinyt Campereiden suhteen, mielessä on ollut asian selvittäminen mutten ole saanut aikaan... Yleensä jos suoraan valmistajalta kysyy, niin saa vastaukseksi toteamuksen että meillä on kaikki asiat kunnossa näiltä osin, muttei välttämättä mitään konkreettista tietoa.

  ReplyDelete
 3. Minusta on hienoa, että jaksat vaatia vastauksia noihin kysymyksiin! Ainakin huomataan, ettei se ole kuluttajille yhdentekevää.

  ReplyDelete
 4. Ihailtavaa, että olet noin valveutunut ja aktiivinen kuluttaja ja vaadit vastauksia tärkeisiin kysymyksiin.

  ReplyDelete
 5. Roosa ja MammaMia: täytyy kyllä myöntää, että valitettavasti en kuitenkaan ole niin aktiivinen kuin ehkä tulisi. Sama hommahan kun on lähes kaikilla firmoilla ja jos jokaisen osalta asioita selvittelisi ja palautteita kirjoittelisi niin eihän sitä mitään muuta ehtisi tehdäkään. :) Jos kyseessä on merkki joka itseäni miellyttää (ja etenkin jos hintataso on vaikkapa juuri Bonpointien luokkaa) niin silloin tulee kyseltyä näistä enemmän koska luonnollisesti hinnan vuoksi kynnys ostamiseen on korkeampi ja silloin haluaisi myös tarkemmin tietää mitä muuta vastinetta investoinnille saa kuin brandista (ja ehkä aavistuksen paremmasta laadusta) maksamisen.

  Tiedän myös että kuluttajien palaute ja näkemykset näistä asioista ovat yrityksille tosi tärkeitä ja siksikin niistä aina silloin tällöin avoimesti mielipiteitäni kirjoittelen. :) Liikkeellä on kuitenkin niin paljon kaikenlaista viherpesumarkkinointia ja -tuotteita, että aika monessa firmassa tunnutaan ajattelevan, että kuluttajille (ainakin suurille massoille) menisi läpi mikä vain vihreänä/ekona/eettisenä mainostettu tuote tai palvelu.

  Vähänä inhorealististahan näitä juttuja on miettiä kauniiden vaatteiden rinnalla. Itsekin tiedän että valitettavasti helpompaa on ummistaa silmät ja ajatella, että alkuperä on varmaankin ihan ok, kun kerran valmistaja tai jälleenmyyjä on niin todennut.

  ReplyDelete