Monday, June 7, 2010

Marimekon tuotantoketjusta

Edellisessä postauksessa sivuttuun aiheeseen liittyen uunituore Taloussanomien uutinen Marimekosta.


"Valmistusketjun levitessä Marimekko ei enää pysty valvomaan kaikkien alihankkijoidensa ja näiden alihankkijoiden tuotantolaitosten työoloja ja tapoja.

Yhtiö ilmoittaakin uusimmassa yhteiskuntaraportissaan, että "hankintaketjujen monimutkaisuuden vuoksi Marimekko ei pysty täysin takaamaan, että kaikkien sen hankintaketjuun kuuluvien toimijoiden toimintamallit täysin vastaavat Marimekon asettamia vaatimuksia."
– Se tarkoittaa juuri sitä. Me haluamme olla avoimia ja myöntää, että näin on tilanne, sanoo Marimekon viestintäjohtaja Piia Pakarinen." (Taloussanomat)

Hatunnosto Marimekolle avoimuudesta - suuri osa valmistajistahan näitä haasteita ei kovin avoimesti myönnä, vaan vakuuttelee että tietenkin valvonta pelaa.

Mallia toimintatapojen suhteen yleisemminkin voisi moni valmistaja ottaa esim. Kidscasesta, Imps&Elfsistä tai Coq en Patesta, joihin liittyen kannattaa tsekata tämä postaus.

2 comments:

  1. Valitettavasti tuo näkyy myös Marimekon halvempien mallistojen laadussa, kankaat on kohdistettu miten sattuu ja saumat kiertävät. Uusien astioiden tuottamisesta Aasiassa sain tutultani järkevän selityksen, Suomessa ei voida tehdä kovin monivärisiä kuvioita posliiniin, siihen ei ole laitteita.

    ReplyDelete
  2. Hahaa. Marimekko on tosiaan avoin. Minulle tuotevalituksen yhteydessä myönsivät, että heidän grillikintaansa eivät kestä kovaa kuumuutta tai avotulta. Itse en kyllä ymmärrä, miksi sitten kutsua tuotetta grillikintaiksi, koristekintaat olisi totuudenmukaisempi nimi.

    ReplyDelete