Thursday, December 2, 2010

Joululahjavinkkejä #3: Just Made in Finland!

Lelujen alkuperän jäljittäminen on ihan oma taiteen lajinsa. Myös kotimaisten lelujen ollessa kyseessä tuntuu välillä, että kuluttajaa yritetään "harhauttaa" korostamalla kotimaista merkkiä, vaikka tuotteet valmistetaankin jossain muualla.

Suomi-lelut.fi -verkkokauppaan on kerätty ainoastaan Suomessa valmistettuja leluja, joita löytyi yhteensä 300 kpl. Valikoimiin ei hyväksytty leluja, jotka on suunniteltu Suomessa, mutta teetetty ulkomailla, eikä leluja, jotka on vain koottu Suomessa ulkomaisista osista.----

It is not an easy task to try to find out the origin of toys (90% toys sold in the Finnish market are made in China). Even many Finnish manufacturers are trying to mislead consumers by emphasizing the Finnish brand although the production is made elsewhere.
Suomi-lelut is a webshop selling only toys that are made in Finland (so not toys who are just designed in Finland or just constructed in Finland from parts made elsewhere).. There selection is pretty good, 300 toys that are made in Finland are available at the shop.

8 comments:

 1. Very good initiative!
  I try to buy NO CHINA as well, as good as I can and as good as can find out... not so easy sometimes, because if the piece is assembled in Germany it might still be made in China.
  Nice website!
  Wish you a nice evening dear!
  We had -7C today, I guess you must be even more cold :)

  ReplyDelete
 2. Kivaa! Afrikan-tähti on toivelistalla - voimme siis hyvin mielin sen ostaa pukinkonttiin!

  ReplyDelete
 3. Kiitos vinkistä!
  Löysin tuolta yhden meidän puuauton, en tiennyt ollenkaan tekijää tai muutakaan autosta mutta näköjään on täysin suomalainen kaara! =D

  ReplyDelete
 4. En haluaisi mitään turhaa ja en meinaa keksiä kyselijöille oikein mitään lahjaideoita, mutta nytpä sain yhden lisää; nuo kellukkeet jos niitä vaan näin talvella on tarjolla :)

  ReplyDelete
 5. Paul&Paula: yes, we have had very cold recently, -10 or even more... However, now it is getting warmer, today was only -2, nice!
  A nice evening also to you :)

  Mari A.: Meillä on myös ollut Afrikan tähti harkinnassa - oli lapsena suosikkini!

  MrsAgatha: hauska juttu, itsekin löysin tuolta joitain tuttuja tuotteita joita en tiennytkään kotimaisiksi!

  -Anni-: Meillä on ollut ostoslistalla juurikin kellukkeet. Lapset ovat nyt innostuneet kellukkeilla uimisesta ja on ollut puhetta, että pitäisi hommata omat. Oli tosi positiivinen yllätys että nuo delfiinikellukkeet ovat kotimaiset - ilmeisesti Plaston...

  ReplyDelete
 6. Hei, onpa hienoa että on tällainen sivusto! Kiitos hyvästä vinkistä!

  ReplyDelete
 7. Hurmaava blogi! ihastelee uusi lukija.

  ReplyDelete
 8. Kivoja joululahjavinkkejä olet kerännyt! Ja toi Monsuunin punainen mekko, Ihana <3

  ReplyDelete