Monday, August 31, 2009

Lucky Wangit

Jo kolmatta kesää on ehkä suosituin ja eniten käytetty kesäpaita meillä ollut Lucky Wangin kimono. Ihanampaa vaatetta hellepäiviin en meidän neidille osaa kuvitella - pitkähihainen, auringolta suojaava ja silti päällä mukavan viileä paita!

Olen aina ollut kimonoiden ja japanilaistyyppisten kuosien ystävä. Lucky Wangeihin törmäsin ensimmäistä kertaa esikoisen odotusaikana lähes neljä vuotta sitten, muistaakseni Cookie-lehdessä tms. Silloin jo heti päätin, että jos lapsi on tyttö, niin hänelle tilataan tällainen jostakin ulkomailta (Suomesta näitä ei siis silloin saanut).

Sitten, esikoistyttöni ollessa noin puolivuotias kävelimme eräänä talvi-iltana Punavuoressa ja yhtäkkiä huomasin, että tutuille kulmille oli ilmestynyt LASTENVAATELIIKE, jonka ikkunassa roikkui noita kauan haaveilemiani kimonoita! Kävi ilmi, että kyseessä oli legendaarinen Punavuoren Peikko, joka oli juuri aloittelemassa toimintaansa (avajaisetkin olivat vasta tulossa ja liike oli lähes tyhjä vielä, vain muutamia ej sikke lej:n bodyja oli kimonoiden lisäksi valikoimissa tuolloin). Kävelin sisään ja nappasin sen kummempia miettimättä heti mukaani 1-vuotiaan koossa punaisen Sakura Bloomin, joka pääsikin sitten seuraavana kesänä heti tilaisuuden tullen ahkeraan käyttöön.


Seuraavaksi kesäksi oli välttämätöntä tietysti hommata tämä hyväksi havaittu ja silmää miellyttävä ihanuus isommassa koossa - tällä kertaa päädyin caramel-väriseen. Tämä 2-vuotiaan koko onkin osoittautunut sangen pitkäikäiseksi, koska on ollut tänäkin kesänä käytössä.


Kun Punavuoren Peikkoon sitten viime kesänä ilmaantui punaisia kirsikankukkakuosisia kokomekkoja, oli sellainen toki saatava myös. Ja tämän syksyn alesta lähti mukaan se vanha tuttu punainen Sakura 4-vuotiaan koossa, pitäähän sitä nyt ensi kesäksikin klassikko-kimono olla!
 


Niin, ja pitikin sitten mennä klikkaamaan tuo verkkokaupan sivu auki, sieltähän näitä löytyy ihan joka lähtöön. :P

Friday, August 28, 2009

Luomupuuvillan ylistys

Luomupuuvillasta ei tunnu olevan enää paluuta ei-luomuun - kun on päässyt kokemaan luomupuuvillan pehmeän kosketuksen, tuntuu tehotuottu puuvilla kovalta ja koppuraiselta sen rinnalla. Erityisen selkeästi eron huomaa pienten vauvojen vaatteissa: kuopuksemme on etenkin ensimmäisinä viikkoinaan käyttänyt pääosin luomupuuvillaa ja sisarusten vanhojen ei-luomuvaatteiden käyttö pienokaisen silkinpehmeää ihoa vasten on sen jälkeen tuntunut jotenkin hurjalta... :)


Ilokseni olen monien muiden kuluttajien kanssa saanut huomata, että luomupuuvillavaatteiden tarjonta on kasvanut räjähdysmäisesti kuluvan vuoden aikana. Jokaisella halpisketjullakin löytyy omat "organic cotton" -rangensa (viherpesu- ja imagomielessä tietysti osittain, mutta mielestäni parempi sekin kuin ei mitään). Ja luomupuuvilla alkaa olla ihan oletuksena monilla merkeillä, esim. tänä syksynä tilasin historiallisen ison erän Boob-imetyspaitoja "työvaatteikseni" uudesta syysmallistosta: kuosit ja värit olivat tällä kertaa harvinaisen hyvin omaan makuuni sopivia ja kaiken lisäksi vieläpä LUOMUA!


Myös suloisia luomu-lastenvaatteita on markkinoilla pilvin pimein. Itse olen ollut tänä kesänä ihastunut tanskalaisen Serendipityn vaatteisiin, joita Suomessa myy ainoastaan Me & Mama. Helteisinä kesäpäivinä pikkuneidillä oli aivan ehdoton suosikki Serendipityn ohut, vilpoinen ja silti auringolta suojaava lehtikuosinen tunika.



Aravore tarjoaa suloistakin suloisempia luomuvaatteita pienokaisille. Suomessa näitä ihanuuksia saa Yalosta, josta meillekin on talveksi tulossa ruusumyssy ja -kaulahuivi (itsenikin tekisi mieli samanlaisia aikuisten koossa...)



Kuvat: http://www.yalo.fi

Ansos on tanskalainen lasten luomuvaatteisiin erikoistunut verkkokauppa, joka on täynnä toinen toistaan houkuttelevampia ihanuuksia.

 
 


Kuvat: http://www.ansos.dk

Wednesday, August 26, 2009

Jotain vaaleansinistä

Perheemme pienimmäinen on ensimmäinen vauvamme, jonka olen halunnut pukea perinteisiin pastellivärisiin vauvasävyihin. Vaaleansininen on nyt meillä siis ensimmäistä kertaa pop pikkuvauva-aikana (ja muutenkin). Ei liiassa määrin tietenkään, mutta pieninä yksityiskohtina esim. luonnonvalkoiseen yhdistettynä. Olennaisen tärkeää on myös vaaleansinisen sävy: sen on oltava pehmeä, murrettu, ei liian kirkas. Materiaalit mielellään villaa, silkkiä tai luomupuuvillaa :)

Tämän hetken suloisimmat luottovarusteet poikaselle (nämä ovat mukana päivittäin kodin ulkopuolella liikkuessa): Ruskovillan vaaleansininen silkkimyssy (tätä käytetään vuorotellen klassisen luonnonvalkoisen myssyn kanssa), Benettonin unelmanpehmeä angoravillatakki, ystävän vauvalahjaksi tekemät neuvolakortin kannet ja aikaisemmassa postauksessa jo mainittu toisen ystävän tekemä tilkkupeitto.
Vaaleansininen on suloista!


Kävelemäänopetteluvaiheeseen poitsulla on vielä aikaa, mutta jo nyt siintävät haaveissa uudet vaaleansiniset Ensiaskel-Reinot pieniin jalkoihin - onhan isommillakin lapsilla perinteiset Ainot ja Reinot kerhotossuinaan. :)

Tuesday, August 25, 2009

Liinapino elokuulla -09




Pitkästä aikaa tuli kuvattua tämänhetkinen liinapinoni. Säilytystilojen rajallisuuden sekä myös "vähemmän on enemmän" -periaatteeni vuoksi olen pyrkinyt pitämään pinon pienenä ja kompaktina, eli uuden liinan tullessa taloon on joku vanha joutunut lähtemään. :(  Tällä hetkellä kudottuja liinoja on pinossa kymmenisen kappaletta (ja sen lisäksi rengasliinoja ja reppuja yhteensä kuusi).




Liinat ylhäältä alas:

Didymos silkki Nino 6
Didymos aallot, luonnonruskea 5
Didymos silkkiaallot Hellblau, 6
Didymos silkki Millefiori, rosa 5
Didymos villa Indio Rotbuche, 6
Didymos Indio Tulpe 6
Didymos silkkilinnut, punainen 6
Didymos Pfau mustavalkoinen 6
Ellevill Zara Lemongrass 4,7m
Hoppediz Panama 4,7m

Liittyen taannoiseen Ellevill -postaukseeni, nyt näyttäisi itse asiassa siltä, että meille olisi lähiaikoina tulossa ainakin Jade Mild ja lisäksi mahdollisesti joko Jade Fog tai Zara Aubergine! Oivallinen tilaisuus näiden hankkimiseen tuli vastaan sopivalla hetkellä joten eihän sitä voinut kieltäytyäkään.. :P

Monday, August 24, 2009

Suloinen vaippakakku

Pakko vielä täälläkin hehkuttaa ihanaista vaippakakkua, jonka löysin vauvalahjaksi kestovaippailua suunnittelevalle läheiselle perheelle. Kyseessä siis Nanun suklaakakku, joka koostuu parista sisävaipasta, lisäimusta ja harsosta ja on osittain customoitavissa asiakkaan toiveiden mukaan mm. sisävaippojen värin ja lisäimujen koon osalta. :)

 
Posted by Picasa

Saman postauksen yhteydessä sopinee vielä yleisemminkin hehkuttaa suomalaista käsityötä, jonka hedelmistä itsekin pienen vauvan äitinä olen päässyt hiljattain nauttimaan. Ystäväni ovat muistaneet mitä ihanammilla itse tekemillään vauvalahjoilla, joista tässä yksi aivan ihastuttava sellainen - kiitokset vielä kerran!

Sunday, August 23, 2009

Ruskovillalta silkkivillaa vauvoille!

Ruskovilla on asiakkaidensa pyynnöstä tuonut tänä syksynä markkinoille silkkivillamalliston myös vauvoille. Ah ihanuutta - tätä on odotettu ja kauan!


Meillä kaikki vauvat on puettu Ruskovillaan: silkkimyssyt, villikset, merinovillabodyt ja välihaalarit ovat kuuluneet vauva-aikaan. Perheemme uusin tulokas onkin saanut nauttia pääosin RV:n villa-, silkki- ja luomupuuvillavaatteiden kosketuksesta, juuri muuta ei ole käyttänytkään.


Silkkivilla on unelmieni materiaali, isommat lapset saivat juuri ensi talveksi RV:n silkkivillakerrastot. Itsellenikin varmaan olisin hommannut silkkivillaisen aluspaidan jo aikaa sitten, mikäli en olisi viimeistä kolmea vuotta käyttänyt pääosin vain Boobin imetyspaitoja (joita toivottavasti tulen edelleenkin vielä hyvin piiiitkään käyttämäänkin - tässäpä pikku tuotekehittelyvinkki sinne Ruskovillalle! :) ) Silkkivillassa yhdistyvät villan ja silkin parhaat puolet. Aivan ihanaa, että tästä luksusmateriaalista on nyt myös vauvanvaatteita saatavilla!


Meille kotiutui saman tien sekä lyhyt- että pitkähihainen silkkivillabody pienokaiselle RV:n verkkokaupasta. Aivan mielettömän ihania, käytössä ovat olleet jo molemmat ja äiti ja vauva tykkäävät.<3
Posted by Picasa

Ellevill

Tästä taloudesta löytyy tällä hetkellä vain yksi Ellevill, joka on siis Zara Lemongrass.




 
 Norjalainen Ellevill on saavuttanut suosiota kantoliinamarkkinoilla huolimatta siitä, että kuulemani mukaan ainakin Zara-liinoissa on ollut jonkinlaisia laatuongelmia. Omaan Lemongrassiini olen ollut suhteellisen tyytyväinen. Ellevillien kuosit ovat kauniita ja itsenikin tekisi mieli jotain murretun sävyistä tai matalakontrastisempaa Ellevilleä talveksi. Ihania vaihtoehtoja olisi pilvin pimein, esimerkiksi seuraavista voisin ottaa vaikkapa kaikki:
Posted by Picasa

Saturday, August 22, 2009

Kakara-hame

 Ainakin jo vuoden päivät olen haaveillut itse väritettävästä Kakara-hameesta esikoistytölle. Koot alkavat vasta 104:sta, mikä on hieman hillinnyt hameen hankintaa (nyt pääosin käytössä 98cm). Taannoiselta Porvoon-reissulta tämä DIY-innovaatio kuitenkin tarttui mukaan, kun livenä siihen törmäsimme DesignDelissä. Koko on tuo pienin mahdollinen 104/110, mutta säädettävän vyötärön ansiosta menee pienemmällekin käyttäjälle. Kuinka ihana voikaan olla itse väritetty uniikki hame!

Eettisyyttä, estetiikkaa vai molempia?

Aikuisten vaatebisneksessä on jo pitkään ollut itsestäänselvyys, että eettinen ja ekologinen muoti voi olla myös luksusta ja tyylikästä, kaukana "viherpiipertäjien" hörhövaatteista. High-end-ekovaatemerkkejä onkin jo pilvin pimein.

Itse olen viime vuosina pyrkinyt suosimaan kotimaisuutta, ekologisuutta ja eettisyyttä. Vaihtoehtoja onkin ollut runsaasti kun pop ovat olleet kierrätysmatskut, retrot, räikeät värit, frotee ja velour. Uusia yrittäjiä ja brändejä on viime vuosina noussut kuin sieniä sateella: Metsola, Muru, Riemukas, Aarrekid, you name it...

Nyt kun itse olen jossain määrin siirtymässä hempeämpään ja pastellisempaan tyyliin, eettisiä vaatteita lapsille onkin vaikeampi löytää. Monet esim. tanskalaiset ihanuudet ovatkin Made in China minimaalisin tuotantokustannuksin, vaikka katetta vaatteissa löytyykin ihan kiitettävästi. :( Poikkeuksen tekee Drappa Dot, yksi suosikeistani! Vaatteet ommellaan Euroopassa, reilun kaupan standardit kuuluvat asiaan ja kaiken lisäksi  ne ovat aivan mielettömän kauniita.

Suomalaisista lastenvaatteista Kiertin tyyli- ja värimaailma on ehkä eniten lähellä tämänhetkistä makuani. Lisää variaatiota siis kaipaisin suomalaiseen lastenvaate"skeneen"! (*vink vink* muuten esim. sinne Ainolan suuntaan! ;-) Kaikki ekohenkiset kuluttajat eivät diggaa kirkkaista väreistä, kierrätysretroista ja unisexeista kuitenkaan, niin hauskoja ja leikkimielisiä kuin ne ovatkin.

Vinkkejä tyylikkäistä ja eettisistä lastenvaatteista otetaan vastaan...

Yksi ylitse muiden

Jos minun tulisi valita vain yksi liina pinostani, valinta olisi luonnollisesti vaikea, muttei ylitsepääsemätön. Monikäyttöisyytensä ja käytettävyytensä osalta voiton veisi varmaankin Didymoksen 35-vuotis-limited-edition klassikko-"kukkoliina" Pfau.





Meille pululiina rantautui jouluna -07 ja on siitä asti ollut ihan ehdoton suosikkini. Se on ohut, pehmeä ja notkea kudottu, kantomukavuus aivan huippuluokkaa! Kaiken lisäksi se on tyylikäs, trendikäs (ensinäkemältä kuosi toi mieleeni palestiinalaishuivit ;-))  ja sopii jos jonkinlaiseen asukokonaisuuteen yhdistettynä (kuten kuvastakin näkyy tykkään kesäaikaan käyttää nurjaa puolta päällepäin, talvella sitten taas oikeaa puolta, jossa pohjaväri on harmaa).

Viime aikojen fiksaationi vaaleaan lilaan on saanut aikaan sen, että mielessä kaihertelee aina silloin tällöin myös violetti-valkoisen Pfaun hankinta. Lyhärinä mahdollisesti, selkäreppuliinaksi. Toistaiseksi en ole kuitenkaan laittanut vielä tikkua ristiin asian eteen, niin monta muutakin liinahimotusta on listalla... :)

Mekkokenkäpohdintoja

Meillä on ollut tänä kesänä pääasiallisina mekkokenkinä Bambolinosta hankitut Pom d'apin vihreät ihanuudet (kuvassa oikealla). Hakusessa oli pitkään Drappa Dotin Silky Leaf -mekkoon sopivat kengät ja nämähän olivat aivan täydelliset siihen tarkoitukseen! 
Syksyksi olisi odottamassa Petit by Sofie Schnoorin ruskeat, Köpiksestä alesta ostetut (taisivat olla viime syksyn mallistoa tms.) Koko on vielä isohko, mutta toivottavasti jo tänä syksynä menisivät. Meillä on ollut oikeastaan vain tällaisia Mary Jane -tyyppisiä popoja tyttösellä, itsekin tykkään tämän mallisia käyttää. :)

Vielä olisi talveksi hakusessa tyylikkäät saapikkaat ja samoin pojalle jotkut paremmat talvikengät, ehkä nämä tai vähän vastaavat? Valitettavasti ainakin täällä Suomessa koot tuppaavat alkamaan jostakin 25-27:stä vasta, eli ihan pienille ei ole mitään. Zara on toistaiseksi ainoa paikka, jossa olen koskaan nähnyt pikkutytöille mustia talvisaapikkaita, mutta vaikuttavat kovin heppoisilta halppiksilta ja eettisyyskin on vähän kysymysmerkki. Vinkkejä otetaan siis vastaan!

Friday, August 21, 2009

Rose Lillen syys-talvi ´09

Rose Lillen kauan odottamani syys-talvimallisto lanseerattiin keskiviikkona. Kuvat ovat ihquja mutta mikään vaate yksittäisenä ei oikein sykähdyttänyt, vaikka etukäteen suunnittelin tilaavani tuolta oikein kunnon outfitit. :) Lifestyle-kuvina nuo ovat tyylikkäitä mutta eivät rehellisesti sanottuna anna kovin realistista kuvaa itse vaatteesta.

 
Kuva: www.roselille.dk